0
100
Hier komt nog meer
BESTEL de BIC-balpen
met handleiding
Download een preview
van de BIC-handleiding
Bekijk
de demo
 • De kenmerken van de BIC-pen Meer afbeeldingen

  Met een Bich Cristal balpen kiest u voor de niet voor niets meest verkochte balpen ter wereld. Op het moment van schrijven vinden er per seconde gemiddeld Bic in het kleinste detail57 stuks wereldwijd hun weg naar een tevreden klant.

  Dit draagbare stukje vernuft is de eerste in zijn soort en nimmer geëvenaard. Zoals Baron Marcel Bich zijn naam stripte door de 'H' weg te laten, zo stripte hij ook de pen tot dat er dit puur functionele product overbleef. Schoon door eenvoud. 'Bic in the smallest detail.'

  De Bic Cristal balpen is geconstrueerd voor optimaal gebruik en overal op de wereld bekend en gewaardeerd om zijn kwaliteit, betaalbaarheid en gebruikscomfort.

 • De vormgeving van de BIC-pen Meer afbeeldingen

  De Bic Cristal balpen voorziet in de de behoeften van u als consument. De pen is gemaakt vormgegeven rond de kogel, die het hart vormt van de pen. Deze kogel komt ook terug in het logo. Dit logo verbeeldt een schooljongetje met een kogel als hoofd, hetgeen is ontworpen door de beroemde grafisch ontwerper raymond savignac.

  De moderne transparante hexagonaal vormgegeven behuizing zorgt voor een optimale grip en ontspannen schrijfcomfort. Tevens zorgt deze transparante behuizing ervoor dat de hoeveelheid resterende inkt zichtbaar is. De blauwe dop die eveneens de clip is, geeft samen met de blauwe stopper op de achterkant de kleur van de inkt aan.

  De Bic Cristal balpen is tevens een veilige keuze. Zo is de zachte blauwe polypropylenen kunststof dop met clip, die dient ter bescherming van de kogel, voorzien van een ventilatieopening die verstikking bij per ongeluk doorslikken moet voorkomen.

 • De BIC-pen gebruiken Meer afbeeldingen

  De Bic Cristal balpen is eenvoudig in gebruik. De balpen is geconstrueerd voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Het lage totaal gewicht van 5,8 gram en de geringe afmetingen maken dat de pen uitermate draagbaar is. Het gebruik is vrijwel overeenkomstig met het welbekende potlood zoals te zien in bovenstaande afbeelding.

  De pen dient als zodanig dan ook geklemd te worden tussen duim en wijsvinger. Vervolgens begeeft u uw hand richting het te beschrijven oppervlak. Dit oppervlak dient licht ruw en inktabsorberend te zijn, zoals bijvoorbeeld bij de meeste papiersoorten het geval is. De inkt is watervast en sneldrogend wat door linkshandigen in het bijzonder gewaardeerd zal worden.

  Het grote voordeel van de Bic Cristal balpen t.o.v. de vulpen is dat hij niet lekt. Ook heeft de Bic Cristal balpen een constante lijn, gaat de vulling lang mee en is hij uitermate geschikt voor doordrukpapier.

 • Probeer de BIC nu!

  Om een lijn te zetten volstaat het door met de Bic Cristal balpen lichte druk uit te oefenen op het te beschrijven oppervlak. Vervolgens beweegt u uw hand een richting op, al druk uitoefenend. U zult constateren dat het vrij eenvoudig is. We geven u de gelegenheid te experimenteren met de mogelijkheden die Bic Cristal balpen u biedt.

  Zoals u wellicht opmerkt is de intensiteit van de lijn eenvoudig te beïnvloeden al naar gelang de druk die u op de Bic Cristal balpen uitoefent. Een resultaat dat met de gewone vulpen eenvoudigweg niet te bereiken is.

  Doordat er voor de constructie van de bic balpen gebruik is gemaakt van een rollende tungsten-carbide kogel krijgt u de karakteristieke ietwat nerveuze 'balpenlijn'.

  Bij aankoop wordt ede Bic Cristal balpen vergezeld van een 110-pagina's tellende uitgebreide handleiding in een handige blisterverpakking.

 • Specificaties BIC-pen Meer afbeeldingen

  Het belangrijkste gedeelte van de Bic Cristal balpen is de zeer harde 1 mm grote tungsten-carbide kogel van 7.7 milligram.

  De kogel maakt 3.18 omwentelingen per cm waarbij 1,5 microgram inkt op het papier achterblijft. Diezelfde inkt zorgt daarbij tevens voor de smering van de kogel in de koperen houder.

  De structuur van de tungsten-carbide kogel (T-ball) bestaat uit 50.000 gepolijste oppervlakten en pitten. De pitten hebben eveneens een structuur. Het voordeel van de structuur is dat het inkt opneemt. De overtollige inkt die niet op het papier achterblijft zal hierdoor in de oppervlaktestructuur van de kogel blijven en niet afgeschoven worden. Voor uitgebreide specificaties kunt u de handleiding raadplegen die bij de Bic Cristal balpen meegeleverd wordt.

 • BIC-pen garantie Meer afbeeldingen

  De Bic Cristal balpen is geconstrueerd om enorme prestaties neer te zetten. De balpen gaat 2 tot 3 km mee. De kogel van de Bic Cristal balpen gaat zo'n 318310 maal rond per kilometer. Dit komt neer op 795.775 maal in z'n totale Bic leven (gebaseerd op 2,5 kilometer lijn). Mocht u onverhoopt voortijdig toch problemen ondervinden, dan krijgt u kosteloos een vervangend exemplaar toegestuurd.

  Lees voordat u de Bic Cristal balpen in gebruik neemt de instructiehandleiding zorgvuldig door, zodat u met het produkt vertrouwd raakt. Dit om onjuist gebruik, slecht schrift of ongelukken te voorkomen. Mocht u aanspraak willen maken op de 'Bic Cristal Care' dan verwijzen we u naar de voorwaarden, zoals vermeld in de handleiding.